detalji

Foto - U potpunosti izgorio autobus koji se noćas zapalio na autocesti kod Varaždina

Objavljeno: 16.07.2022. 10:19

Zadnja izmjena: 16.07.2022. 16:17

Foto: DVD Varaždinske Toplice

U petak, 15. srpnja oko 22.45 sati, na auto-cesti A-4 kod izlaza Varaždin, došlo je do požara na autobusu slovačkih nacionalnih oznaka. 

Kako je utvrđeno očevidom, 66-godišnji vozač autobusa u kojem se uz njega i drugog vozača, nalazilo još 48 putnika, kretao se istočnim kolničkim trakom auto-ceste A-4 iz smjera Zagreba u smjeru Goričana. U blizini izlaza Varaždin, u jednom je trenutku u prostoru motora izbio požar uslijed kvara električnih instalacija klima uređaja. Požar se nakon toga iz prostora motora proširio na cijelo vozilo koje je u potpunosti izgorjelo.

Vozači i putnici su na vrijeme evakuirani iz zapaljenog autobusa, tako da nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijska uprava varaždinska organizirala je prijevoz i smještaj vozača i putnika u smještajnom objektu u Goričanu, gdje su zbrinuti po djelatnicima Civilne zaštite i Crvenog križa.

Promet istočnim kolničkim trakom između čvorova Varaždinske Toplice i Varaždin, bio je u potpunosti obustavljen do 1 sat, nakon čega se odvija obilazno preticajnom trakom u smjeru Varaždina. 

Na teren su izašli pripadnici JVP-a Varaždin te DVD-a Varaždinske Toplice.

 

Komentari