Tko su Varaždinci koji divljim odlaganjem smeća iritiraju sugrađane?

galerija-images/otpad na vinokovcaku

Objavljeno: 20.03.2015. 10:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Foto čitatelja

Na problem sve većeg broja divljih odlagališta otpada u rubnim dijelovima Varaždina, koje nitko duže vremena ne sanira, ovih dana upozorili su nas čitatelji eVaraždina. Jedno od njih nalazi se i u neposrednoj blizini vodocrpilišta Vinokovčak...

Kada se malo prošećete po rubnim dijelovima Varaždina, postalo je uobićajeno da uz neuređene putove možete naići na divlja odlagališta raznovrsnog otpada. Usprkos tablama zabrane odlaganja s istaknutim kaznama, nesavjesni ljudi odbacuju otpad različitog sadržaja, upozoravaju čitatelji.

- Nevjerojatno je da se nitko ne brine za posljedice. Na zelenim površinama, uz oranice ili na njima uz građevinski otpad možete naići i na onaj opasniji. U sadržaju odbačenih boca i limenki, zasigurno ima kemikalija koje mogu imati štetan utjecaj na okoliš. Uvijek se na divljim odlagalištima nađe plastičnih vreća s različitim sadržajem, od plastike do otpadaka  uginulih životinja. Kao posljedica truljenja, ubrzo se šire neugodni mirisi koji su mamac za štakore, pse lutalice, mačke i lisice – ističu ogorčeni čitatelji koji dobro znaju da su takva „odlagališta“ otpada potencijalna žarišta za nastanak i širenje zaraznih bolesti.

Jedno od takvih nelegalnih odlagališta, nalazi se uz makadamski put koji vodi od bivše vojarne u Optujskoj ulici prema mostu kanala HE Varaždin. U neposrednoj blizini Vinokovščaka koji je u zaštićenoj zoni zbog vodocrpilišta.

Kako izgleda to ruglo, udaljeno svega dvjestotinjak metara od prvih kuća, pogledajte u galeriji fotografija koje su snimili čitatelji eVaraždina:
{gallery}otpad na vinokovcaku{/gallery}

Komentari