Gnjusan zločin: Ženu prisiljavao na spolne odnose i tukao je pred djetetom

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 19.10.2015. 14:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 27-godišnjaka s područja Varaždinske županije zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, teške tjelesne ozljede, kaznenog djela povrede djetetovih prava, prijetnji i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Njega se optužnicom tereti da je od 2010. do srpnja 2015. godine u više navrata prisiljavao svoju suprugu na spolne odnose, pri čemu ju je šamarao, stiskao joj ruke, gušio ju stavljajući joj jastuk na glavu te joj prijetio da će ju ubiti ili istući ako ga odbije.

Tereti ga se da ju je konstantno fizički i psihički zlostavljao na način da ju je rukama udarao po glavi i tijelu, omalovažavao i vrijeđao i prijetio da će ju ubiti, zbog čega je živjela u stalnom strahu za vlastiti život.  8. prosinca 2011. godine rukom je zamahnuo prema njenoj glavi da ju udari, ali je ona podigla obje ruke da zaštiti glavu. Udario ju je po ruci i slomio joj podlakticu lijeve ruke.

Ta kaznena djela počinio je u prisutnosti njihove kćeri osmogodišnje kćeri koja je živjela pod stalnim pritiskom i strahom bojeći se za majku te da je u nekoliko navrata fizički zlostavljao, vrijeđao i omalovažavao dijete. Tereti ga se i da je neovlašteno nabavio i držao prerađeni revolver sa streljivom.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se produlji istraži zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari