Za svoje poduzeće s ivanečkog područja protuzakonito stekli 4,2 milijuna kuna

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 12.04.2013. 18:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom i 44-godišnjim njemačkim državljaninom.

Dvojac se sumnjiči da su kao odgovorne osobe trgovačkog društva sa šireg ivanečkog područja počinili kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Naime, kako se sumnja, navedeni su krajem 2006. s jednom bankom sa sjedištem u Zagrebu, sklopili ugovor o namjenskom kreditu u iznosu od 7,5 milijuna kuna, koji je bio namijenjen kupnji opreme za proizvodnju i koji im je u cijelosti isplaćen. Sukladno odredbama i obvezama ugovora o kreditu, dvojac je kao garanciju za povrat kredita prilikom sklapanja sporazuma o zasnivanju založnog prava potpisom i pečatom ovjerene materijalne kartice osnovnih sredstava za predmetnu opremu, iako navedenu opremu nisu posjedovali.

Na taj su način kreditora doveli u zabludu i onemogućili mu pravo zaloga nad predmetnom opremom, čime su za svoje poduzeće stekli protupravnu imovinsku korist od oko 4,2 milijuna kuna - odnosno za iznos duga koji je ostao nenaplaćen po ugovoru o kreditu.

Komentari