Građani policiji predali automatske puške, pištolje, ručne bombe...

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 22.08.2013. 16:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, u proteklih mjesec dana više građana s područja cijele Varaždinske županije policijskim je službenicima dragovoljno predalo oružje i streljivo.

Radi se o ukupno tri automatske puške, četiri pištolja, tri ručne bombe, kilogram TNT-a, nekoliko metara detonirajućeg štapina, više desetaka komada elektro detonatorskih kapisli te oko 2 500 komada raznih vrsta streljiva.

Stoga varaždinska policija ponovno poziva i apelira na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Iz PU varaždinske napominju građanima da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na telefonski broj 192, kako bi im se poslali stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Spomenuti se policijski službenici mogu kontaktirati direktno na broj telefona 372 400, a građani mogu zahtijevati da njihovi osobni podaci ostanu tajni, te dogovoriti detalje o vremenu i načinu preuzimanja oružja i streljiva.

Komentari