izvijestila pu varaždinska

Građani unazad nekoliko dana predali ručne bombe, pištolje i više desetaka raznog streljiva

PU Varaždinska

Objavljeno: 20.10.2020. 11:53

Zadnja izmjena: 20.10.2020. 12:16

U nazad nekoliko dana policijski službenici su na području Ludbrega, Novog Marofa i Varaždina od strane građana izuzeli tri ručne bombe, dva pištolja, jedan plinski pištolj, i više desetaka raznog streljiva.

Naime, kako su građani pronašli ili posjedovali ilegalno oružje u cilju sigurnog zbrinjavanja takvog oružja pozvali su policiju i predali isto policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske.Bombe, streljivo i ostalo predano oružje je nakon preuzimanja pohranjeno do uništavanja.

„Manje oružja – manje tragedija“

Podsjećamo kako i dalje traje akcija „Manje oružja – manje tragedija“ te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Napominjemo da građani ne donose oružje ili eksplozivna sredstva sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, a ujedno je zajamčena anonimnost dojave.

Komentari