što u ovakvoj situaciji

Građanin pronašao dvije ručne bombe uz nasip akumulacijskog jezera HE Čakovec

PU varaždinska

Objavljeno: 30.08.2016. 09:32

Zadnja izmjena: 30.08.2016. 09:33

Uz nasip akumulacijskog jezera HE Čakovec, jučer je oko 16.45 sati, na predjelu zvanom Kod stepenica, jedan građanin u mulju uočio dvije ručne bombe M 75. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji su pronađene bombe izuzeli i pohranili do njihova uništenja.

Policija apelira na građane da ne ostavljaju minsko- eksplozivna sredstva na otvorenim prostorima. Akcija „Manje oružja –manje tragedija“ još uvijek traje te policija poziva građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Iz PU varaždinske također napominju da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Također, PU varaždinska moli građane da navedena sredstva ne ostavljaju na otvorenim javnim prostorima poput jezera, rijeka, šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentari