Obilne kiše koje su padale cijelog vikenda stvorile su probleme stanovnicima Gorskog kotara koji žive uz granicu sa Slovenijom. Mnogi od njih rade u susjednoj državi i neugodno su se iznenadili u ponedjeljak ujutro nakon što su shvatili da zbog poplave ne mogu preći granicu i otići na posao.
- Slike sam napravio oko 7.45, slikao sam i ranije, ali je još bio mrak pa se ne vidi dobro. Radim 50 metara od granice s naše strane, i na posao idemo organizirano autobusom, pa smo nekako prošli, vidjeli smo i službene terenske automobile, džipove, oni su također nekako prošli granicu, no ljudi u osobnim automobilima nisu mogli nikuda - rekao je čitatelj Mario Pajnić.
On tvrdi da je sva voda na cestu izašla iz potoka, koji je inače suhi jarak, a služi kao sabirni potok za potočiće koji se slijevaju iz šume.
- U kratkom vremenu je pala velika količina kiše, vjerojatno se i neki od kanala zaštopao, pa zemlja nije mogla apsorbirati svu vodu, i došlo je do poplave - pretpostavlja Mario. Kako kaže čitatelj, vodu s ceste nitko ne sanira, nego se ona već sama povlači, te će se do kraja dana najvjerojatnije i povući.
U Prezidu Mario radi već 11 godina te kaže kako se ne sjeća ovako velike poplave da automobili nisu mogli voziti cestom.

Komentari

23.04.2014. 11:00h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27