zatvorska kazna

Harald Kopitz, ubojica svoje troje djece, počinio suicid u lepoglavskoj kaznionici

Objavljeno: 25.10.2022. 19:25

Zadnja izmjena: 25.10.2022. 19:25

Austrijski državljanin Harald Kopitz, koji je u rujnu u Zagrebu ubio svoje troje djece, četverogodišnjeg dječaka i sedmogodišnje blizance, danas je u kaznionici u Lepoglavi počinio samoubojstvo, kako doznaje Jutarnji list.

Kako prenose, vijest je službeno potvrđena u Ministarstvu pravosuđa koje utvrđuje sve okolnosti samoubojstva te se uskoro očekuje i službeno priopćenje Ministarstva. 

Podsjetimo, riječ je o tragediji koja se dogodila u noći s 24. na 25. rujna 2021. godine kada su četverogodišnji dječak i sedmogodišnji blizanci provodili uobičajenu večer s ocem dok je njihova majka, bivša Kopitzova partnerica, bila na službenom putu te je ocu svoje djece s punim povjerenjem ostavila mališane. Oko 22 sata otopio je 30 tableta Diazepama u netom pripremljeni topli kakao koji su zatim djeca popila. Djeca su preminula od akutnog trovanja u dječjoj sobi, a Kopitz je njihova tijela zatim pokrio, nakon čega je odlučio presuditi i sebi nagutavši se tableta za snižavanje tlaka, u čemu nije uspio.

U lipnju je nepravomoćno osuđen na 50 godina zatvora. U suđenju iza zatvorenih vrata, koje je isti dan počelo i završilo, Kopitz je priznao krivnju za trostruko teško ubojstvo. Za smrt svakog djeteta pojedinačno dobio je po 27 godina što je objedinjeno u maksimalnu moguću kaznu od 50 godina.

Komentari