Čitatelji eVaraždina iz zaselka Majheni u općini Klenovnik tuže se da je njihovo mjesto već desetak godina zapostavljeno kod uređenja prometne infrastrukture. Najveći im je problem, kažu, nerazvrstana cesta koja još uvijek nije asfaltirana...

Nerazvrstana cesta koja vodi u selo dugačka je 1.000 metara, te je Općina dobila novac iz fondova Europske unije za tu cestu i treba ju asfaltirati, tvrde čitatelji našeg portala.

- Općinska vlast je odlučila asfaltirati samo dio ceste, točnije 600-tinjak metara, a glavni dio koji ide kroz čitavo selo i još 150 metara od sela namjeravaju ostaviti nerazvrstano. Doznali smo to neslužbeno od mjernika na terenu i zabrinuti smo jer se praktički ništa neće napraviti što bi pomoglo selu – tuže se žitelji Majhena.

Kažu i da je tijekom kišnih dana nemoguće do prvih kuća pristupiti autom jer im voda „odnese“ cestu, koja je zimi u još gorem stanju.

- Dio ljudi napustio je selo jer nema prometne infrastrukture i mnogi  od njih su podstanari. Vjerojatno bi se s veseljem vratili, kada bi im se omogućio normalan život. Općina ima u planu napraviti pola ceste do sela s početkom od glavne prometnice tako da izgleda kao da ono ima razvrstanu cestu. No, onaj najvažniji dio, koji ide kroz selo i vodi nizbrdicom, koja je najkritičnija,  ostat će bez asfalta – upozoravaju.

Međutim, iz Općine Klenovnik nas uvjeravaju da naši čitatelji nemaju razloga za zabrinutost.

- Netočna je informacija da je Općina Klenovnik iz fondova EU dobila bilo kakav novac za uređenje nerazvrstanih cesta poput one u zaselku Majheni. Izmjera je obavljena prošlog tjedna i  to za cijelu dužinu spomenute ceste. Mi trenutno prikupljamo informacije s terena kako bi se pripremila projektna dokumentacija i tek kada bude sve spremno, projekt će se kandidirati prema fondovima EU – odgovoreno nam je iz Općine Klenovnik.

Čitatelji su nam poslali i nekoliko fotografija nerazvrstane ceste u zaselku Majheni koji, kako navode, nema javne rasvjete ni plinske mreže:

Komentari

10.06.2015. 15:25h Zadnja izmjena: 22.03.2016. 14:21

Foto: Foto čitatelja