Hoće li Ružica iz Varaždina i četvero djece zbog 4.900 kuna završiti na ulici?

Objavljeno: 06.03.2015. 09:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: am/evarazdin

Nakon što je noć ranije završila u bolnici zbog visokog krvnog tlaka, uzrokovanog ponajviše zbog problema koji trenutno ima s plaćanjem zaostale stanarine, 30-godišnja Ružica iz Varaždina, majka četvero djece, odlučila je apelirati na ljude da joj pomognu platiti stanarinu jer, kako kaže, više zaista nema izlaza.

- Razumijem gazdu, on također ima djecu, međutim platim li cjelokupan iznos za stanarinu, više doslovno nemam što djeci dati za jesti. Suprug i ja, svi zajedno, živimo od moje porodiljne naknade, dječjeg doplatka i onoga što primamo od Centra za socijalnu skrb, koji nam isto tako ne može neprestano pomagati – kaže Ružica čiji suprug, iako je obolio od PTSP-a te je ratni vojni invalid kojemu je psihijatar zabranio rad s oštrim predmetima, ne može ostvariti pravo na mirovinu.

- Pismeno sam se obratila Gradu Varaždinu za pomoć, dobila odgovor da se obratim kada se raspiše natječaj za socijalne stanove, prikupila svu moguću dokumentaciju i nisam prošla. Zvala sam tada telefonom, jer kada pokucaš nitko te neće primiti. Rekli su mi da će se javiti, ali opet ništa. Ja, međutim, ne tražim da nam se nešto pokloni, nego samo da nam se da na korištenje bilo kakva soba, stara neadaptirana kuća, šupa ako treba – iskrena je Ružica koja se zbog 4.900 kuna, koliko je trenutno dužna za stanarinu, boji da bi mogli završiti na ulici.

Problem je, naime, što trenutno žive u dvo i pol sobnom stanu za kojega im je teško plaćati grijanje, a u manji se ne mogu preselit jer ih zbog broja djece neki do sada nisu htjeli primiti.

Kako kaže Ružica, zbog djece su ih čak znali nazivati "ciganima". S druge strane, kada naiđu na vlasnika koji iskaže namjeru da ih primi, traži predujam od nekoliko tisuća kuna, na što u ovakvoj situaciji uopće ne mogu pomišljati. 

Svi koji žele pomoći ovoj obitelj mogu to učiniti uplatom na broj žiro računa:

HR7823400093110136500

Ili im se mogu izravno obratiti na broj telefona:

095 858 4481

Dobrodošla im je bilo kakva pomoć, kaže 30-godišnja majka iz Varaždina, posebno u garderobi za djecu i školarce te namirnicama.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Komentari