horor u ludbregu

LUDBREG Silovana prvi dan na poslu - naguravali se, udarala ga kriglom po glavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.04.2021. 14:48

Zadnja izmjena: 14.04.2021. 14:51

Foto: Ilustracija ( Fotografija ne prikazuje aktere događaja)

Izvor: Općinski sud Varaždin

Općinski sud u Varaždin na svojoj je oglasnoj ploči javno objavio presudu, a tiče se silovanja koje se dogodilo u jednom ludbreškom kafiću i naknade koju muškarac mora isplatiti žrtvi za duševne boli.

Naime, kako stoji u službenim dokumentima, u svibnju 2016. godine, muškarac iz okolice Ludbrega proglašen je krivim što je u prostorijama caffe bara djelatnicu kafića silom ugurao u prostorije caffe bara gdje joj je pokušao skinuti hlače u čemu ga je ona spriječila udarivši ga 3 puta kriglom po glavi. Međutim on ju je ponovno uhvatio, ugurao u separe gdje joj je unatoč njezinom protivljenju i otporu, jednom rukom skinuo hlače i gaće dok ju je drugom rukom dirao po spolovilu i u jednom trenutku gurnuo  prst u spolovilo, nakon čega se djelatnica uspjela pridići i krenuti prema šanku i pobjeći. 

Kako dalje stoji u presudi, djelatnici je ovo bio ujedno i prvi radni dan u kafiću, a zbog svega navedenog je dovedena u teško psihičko stanje. Posljedicu koju bi posebno izdvojila od tog štetnog događaja je strah kada ostane sama u kući, strah ju je nekud otići sama, te ima i strahove od nepoznatih osoba, a sve vezano uz taj događaj.

Inače, muškarac je, kako stoji u presudi koja je postala pravomoćna u rujnu 2016. počinio kazneno djelo protiv slobode – silovanje i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a sada mora žrtvi isplatiti iznos od 40.000,00 kn  kao i troškove postupka u iznosu od 9.125,00 kn. 

 

Komentari