očitovanje dorh-a

HRASTOVLJAN Cijelo selo bruji o teškom premlaćivanju, u napadu sudjelovala i ženska osoba

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 27.05.2020. 09:05

Zadnja izmjena: 27.05.2020. 09:05

Već smo izvijestili kako su u četvrtak u Hrastovljanu trojica razbojnika pretukla 51-godišnjeg muškarca željeznom šipkom po glavi, ukrali mu novčanik i ključeve od automobila. Kako smo tada doznali iz povjerljivih izvora, napadači su pripadnici romske nacionalne manjine.

 << DOZNAJEMO Romi u Hrastovljanu željeznom šipkom pretukli muškarca na mrtvo ime

O ovom se slučaju očitovalo i županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu koje je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana (1997. i 1993.) i rješenje o provođenju pripremnog postupka protiv maloljetnika (2004.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva.

Prema njihovom priopćenju, postoji osnovana sumnja da su dvije odrasle osobe i maloljetnik u obiteljskoj kući u Hrastovljanu pokušali usmriti oštećenika da se domognu njegovog novca. Tako su 23-godišnjak i maloljetnik metalnom šipkom zadali oštećeniku više snažnih udaraca po glavi i tijelu i time mu nanijeli tešku i po život opasnu ozljedu (višestruki prijelom lubanje), a za to vrijeme mu je 27-godišnjakinja uzela novčanik s neutvrđenim iznosom novca. Novac su uzeli i zadržali za sebe, a oštećenik je uspio pobjeći.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 23-godišnjaku i maloljetniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari