Točno prije tjedan dana u redakciju nam je stigla vijest o obiteljskom nasilju koje se dogodilo u Sevetama Ludbreškim, Naime, 51- godišnjak je u obiteljskoj kući pretukao je ženu i kćer, a županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela pokušaja teškog ubojstva i tri kaznena djela povrede djetetovih prava.

<<Muškarac kod Ludbrega pretukao suprugu i kćer koje su završile u bolnici, a on pobjegao

Kako stoji u DORH-ovom priopćenju, postoji osnovana sumnja da je 51-godišnjak 21. rujna 2019. u obiteljskoj kući, s ciljem da usmrti svoju suprugu koju je ranije u duljem razdoblju zlostavljao, pokušao ubiti svoju suprugu, no spriječile su ga njegove dvije maloljetne kćeri. Nakon opisanog događaja 51-godišnjak je pobjegao iz kuće i skrivao se do 24. rujna kad se u prijepodnevnim satima vratio u kuću. Osnovano se sumnja da je tada pokušao usmrtiti svoju suprugu i 17-godišnju kćer koju je također ranije u duljem razdoblju zlostavljao, kao i druge dvije maloljetne kćeri. Uslijed napada 51-godišnjeg okrivljenika, oštećenice su zadobile više tjelesnih ozljeda.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 51-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanih kaznenih djela

Ključne riječi: DORH, dorh, pokušaj ubostva,

Komentari

01.10.2019. 09:40h Zadnja izmjena: 01.10.2019. 09:49