internetska prijevara

Htjela prodati tenisice, ali joj je prevarant s bankovnog računa skinuo 20.000 eura

Objavljeno: 23.11.2022. 11:34

Zadnja izmjena: 23.11.2022. 11:34

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 46-godišnjakinje da je prevarena pri prodaji preko internetskog oglasnika.

Kako navode iz Policijske uprave varaždinske, ona je prema prijavi, 20. studenog, na internetskom oglasniku postavila oglas o prodaji tenisica. Dana 21. studenog, na oglas joj se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju tenisica. Ista osoba joj je temeljem dogovora, poslala link na lažno kreiranu stranicu, dovodeći ju u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate.

Oštećena je putem linka ispunila podatke svoje kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nekoliko nedozvoljenih transakciju u iznosu od oko 20.000 eura s računa oštećene. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- Ponovno apeliramo na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele: vaš novac i/ili bankovne podatke. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN - upozoravaju iz policije.

Komentari