detalji iz dorh-a

Htjela se domoći suprugove imovine pa naručila njegovo ubojstvo. Srećom, samo je ozlijeđen

Objavljeno: 07.06.2023. 10:14

Zadnja izmjena: 07.06.2023. 10:14

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. svibnja 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana (1970. i 1966.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva i poticanja na počinjenje tog kaznenog djela.

Prema informacijama iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik (tada 28-godišnjak) 15. svibnja 1998. oko 3:20 sati kod Koprivnice, na traženje drugookrivljenice (tada 32-godišnjakinje) koja se smrću svog, tada 36-godišnjeg supruga, htjela domoći njegove imovine i koja je platila određeni iznos novca za ubojstvo supruga, ispalio hice iz lovačke puške u 36-godišnjaka koji je upravljao biciklom po makadamskom putu, ali ga nije uspio usmrtiti već mu je zadao tjelesne ozljede (više strijelnih rana sačmom po rukama, nogama i leđima).

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv oboje okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku, a u odnosu na drugookrivljenicu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila okrivljenicima istražni zatvor.

Komentari