U neposrednoj blizini državne granice sa Slovenijom varaždinski su policajci u petak zatekli dvojicu muškaraca koji su osobnim automobilom iz Slovenije ilegalno prevozili lijekove koji sadrže tvari koje se nalaze na popisu opojnih droga. Pronađeno je ukupno čak oko 2 800 pakiranja tableta, lijekova, vitaminskih pripravaka, krema, proteina i sprejeva.

U mjestu Zalužje uz granicu sa Slovenijom policijski službenici Postaje granične policije Varaždin uočili su sumnjivo vozilo kojim je iz smjera mjesta Paradiž u Sloveniji upravljao 45-godišnjak, a s njim je u vozilu bio i 43-godišnjak. Pregledom vozila, na stražnjem sjedalu uočili su kartonsku kutiju, a u prtljažnom prostoru još tri kutije.

S obzirom da muškarci nisu željeli odati sadržaj kutija, zajedno s vozilom su dovedeni u Postaju granične policije u Ivancu gdje je temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena pretraga vozila.

Tom je prilikom pronađeno ukupno šest kutija sa oko 1 700 pakiranja, kutijica i bočica raznih tableta, lijekova, vitaminskih pripravaka, krema, proteina i sprejeva. Također je pronađeno oko 1 100 tableta čija se aktivna tvar nalazi na popisu lijekova koji sadrže tvari koje se nalaze na listi opojnih droga.

Daljnjim krim istraživanjem utvrđeno je da je u svojstvu izvidnice i prethodnice pri prijevozu lijekova iz Slovenije u Hrvatsku u slučaju sudjelovao i 40-godišnjak.

Trojica muškaraca su privedena istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu s kaznenom prijavom zbog izbjegavanja carinskog nadzora, a 45-godišnjak i 43-godišnjak su osumnjičena i za zlouporabu opojnih droga. Nakon saslušanja istražni sudac je 43-godišnjaku odredio zadržavanje dok su ostala dvojica muškaraca puštena da se brane sa slobode.Komentari

11.04.2011. 12:46h Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: PU varaždinska