U ponedjeljak, 17. lipnja oko 11:50 sati, u Varaždinu, na šumskom predjelu uz rijeku Dravu, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske zatekli su četiri muške osobe kod osobnog vozila u kojem je uočeno oružje.

Očevidom je u vozilu pronađena malokalibarska puška s optičkom ciljnikom i prigušivačem, automatska puška, te raketni bacač, tzv. zolja. Tijekom jučerašnjeg dana, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražena su vozila, te kuće i stanovi na više adresa, kojom prilikom je pronađena manja količina raznog streljiva i prerađeni malokalibarski pištolj.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četvoricom muškaraca starosti 20, 28, 29 i 39 godina, utvrđeno je da je 39-godišnjak tijekom veljače ove godine, od njemu nepoznate osobe nabavio navedeno oružje i streljivo, koje je u nedjelju, 16. lipnja dao 20-godišnjaku da ga proda.

Navedeni je isto potom predao 28-godišnjaku, koji ga je zajedno sa 29-godišnjakom namjeravao prodati dvojici muškaraca, pri čemu su ih zatekli policijski službenici.

Protiv spomenute četvorice podnosi se kaznena prijava za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Ovom prilikom PU varaždinska ponovno poziva i apelira na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Pozivaju građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju, kako bi im se poslali stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentari

19.06.2013. 14:02h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija