Prevaranti iz više europskih država uhvaćeni nakon što su prevarili pet osoba na području Varaždinske županije i jednu na području Koprivničko-križevačke županije.

Kako doznajemo iz PU varaždinske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad tri državljana Irske starosti 31, 23 i 22 godine, 29-godišnjim državljaninom Škotske, dva državljana Engleske starosti 33 i 26 godina i 33-godišnjim državljaninom Poljske. Sumnja se da su u vremenskom periodu od 20. do 23. listopada na području Varaždinske županije počinili pet kaznenih djela Prijevare i jedno kazneno djelo na području Koprivničko-križevačke županije.

Prijevare su činili na način da su obmanjivali oštećene i to odgovorne osobe poduzeća, nudeći im asfaltiranje dvorišta ili parkirališta po povoljnijoj cijeni od tržišne. Nakon što su oštećeni ugovorili i platili poslove, navedeni nisu izvršili radove. Prilikom ugovaranja takvog posla koristili su teretna i osobna vozila engleskih i švicarskih oznaka, koristeći se engleskim jezikom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kaznena djela prijevare. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 150.000,00 kuna.

Navedeni su uhićeni u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave brodsko posavske.

Komentari

02.11.2015. 13:43h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija