Odluka suda

Istražni zatvor za dvojac radi sumnje na prodaju droge, među ostalim i djeci ispred škole 

Objavljeno: 26.05.2024. 08:45

Zadnja izmjena: 26.05.2024. 08:45

Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. svibnja podnijelo Županijskom sudu u Varaždinu prijedlog za provođenje prvog ispitivanja maloljetnog hrvatskog državljanina (2007.) te je provelo prvo ispitivanje hrvatskog državljanina (2005.) zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga.

Kako su izvijestili iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je maloljetnik od veljače do svibnja 2024. u Varaždinu i okolnim mjestima, u blizini ugostiteljskih objekata, škola i prostora namijenjenih djeci, u više navrata prodavao i nudio na prodaju, među ostalima i djeci, droge marihuanu, MDMA i amfetamin, kao i da je u neposrednoj blizini škola nudio i davao na konzumaciju djeci drogu marihuanu. Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak u istom razdoblju, u Varaždinu i okolnim mjestima u više navrata prodavao i davao na konzumaciju drogu marihuanu.

Sutkinja za mladež Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 17-godišnjem maloljetniku i osumnjičenom 19-godišnjaku istražni zatvor zbog nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.
 

Komentari