O zlostavljanju sedmašice

Ravnatelj II. osnovne: Ne radi se o sustavnom zlostavljanju, dijete je uključeno u redoviti tretman

Objavljeno: 26.02.2016. 10:18

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 10:46

Gradski vijećnik Željko Bunić na jučerašnjoj sjednici Gradskoj vijeća upozorio je na sustavno zlostavljanje učenice Druge osnovne škole Varaždin, a da ravnatelj pritom nije reagirao. Kontaktirali smo ravnatelja Ernesta Habeka koji ističe da na svaku prijavu nasilja od strane učenika, učitelja i roditelja postupaju prema Protokolu o suzbijanu nasilja i odmah reagiraju.

>>"Ravnatelj 2. Osnovne škole nije zaštitio djevojčicu od maltetiranja zlatne mladeži i ona se samoozlijedila"

Naime, kako doznajemo učenicu sedmog razreda su pojedinci vrijeđali preko Facebooka, a ona se slomila. Uzela je skalpel i sama si je njime ozlijedila ruku.

Za to je doznao Željko Bunić koji je jučer na sjednici Gradskog vijeća upozorio na Cyberbullying u Drugoj osnovnoj školi.

On je istaknuo da ni ravnatelj ni nastavnici nisu zaštitili djevojčicu od maltretiranje takozvane zlatne mladeži.

Kontaktirali smo ravnatelja Druge osnovne škole Varaždin, Ernesta Habeka koji se očitovao o cijelom slučaju.

- Druga osnovna škola Varaždin se među prvima uključila u sustavni rad suzbijanja svih oblika nasilja i ponosni smo na rezultate koje na tom polju postižemo. Na svaku prijavu nasilja od strane učenika, učitelja i roditelja postupamo prema Protokolu o suzbijanu nasilja i odmah reagiramo - priopćio je Habek koji ističe da pretpostavlja o kojem se slučaju radi.

- Za slučaj koji spominje gospodin Bunić možemo pretpostaviti o kojem djetetu se radi. Ukoliko smo u pravu, ne radi se o sustavnom zlostavljanju, a dijete i obitelj su uključeni u redoviti tretman stručne službe - zaključio je Habek.

 

Komentari