Potraga za mladom majkom i njezinim sinom koji su nestali u Međimurju u noći s nedjelje na ponedjeljak ipak je završila tragično. U akumulacijskom jezeru HE Donja Dubrava nizvodno od Marine u Prelogu u srijedu poslijepodne oko 18.15 sati pronađeno je mrtvo tijelo petogodišnjeg Patrika Fogadića, a jutros se nastavlja postraga za njegovom majkom Ivanom Fogadić.

Oko dva kilometra uzvodno od pronalaska beživotnog tijela dječaka, u derivacijskom kanalu koji vodi prema spomenutom jezeru pronađen je automobil, plavo-siva Opel Astra kojom je upravljala Patrikova majka Ivana Fogadić (29). Međutim, u automobilu nije pronađeno njeno tijelo.

Kako smo doznali od glasnogovornika Policijske uprave međimurske, jutros je počela operacija vađenja automobila, a nastavlja se potraga za majkom.

- Operacija vađenja automobila jutros je započela i vozilo je sada izvučeno van. Vozilo je prazno, u njemu nema tijela majke, a razbijeno je prednje vjetrobransko staklo i bočno staklo. U ovim trenucima nastavlja se potraga za tijelom Ivane Fogadić. U potragu su uključeni vatrogasci, HGSS i psi tragači - rekao nam je u telefonskom razgovoru Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske.

Za Ivanom Fogadić i njezinim sinom Patrikom od ranih jutarnjih sati u ponedjeljak trajala je intenzivna potraga u kojoj su sudjelovali policijski službenici PU međimurske, vatrogasci JVP Čakovec, pripadnici HGSS-a ali i lokalnih lovačkih i ribolovnih udruga te zmajari iz Varaždina i obični građani.

Za njima se tragalo na području Totovca, Preloga i Orehovice, gdje je u noći sa nedjelje na ponedjeljak posljednji put zabilježen signal mobitela mlade majke.

Tijelo djeteta pronašao je slučajni prolaznik, a petogodišnjeg dječaka identificirao je njegov stric. Kad su mu priopćili da su pronašli mrtvo tijelo dječaka, Patrikov otac Valentin Fogadić skočio je u jezero i pokušao doplivati do tijela te su ga iz vode morali izvlačiti policijski službenici. U teškom psihičkom stanju zaprimili su ga nakon toga djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Glasnogovornik Policijske uprave međimurske Radovan Gačal izjavio je da je proveden očevid te će nad tijelom dječaka danas biti napravljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Komentari

09.07.2015. 09:50h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18