POSLJEDICE TRAGEDIJE

Iz OB Varaždin noćas četiri pacijentice prebačene u Poljsku

Objavljeno: 07.08.2022. 10:07

Zadnja izmjena: 07.08.2022. 10:19

Varaždinski župan Anđelko Stričak jutros je izvijestio o posjetu poljskog ministra zdravstva i zamjenika ministra vanjskih poslova ozlijeđenima, koji se liječe u Općoj bolnici Varaždin.

- Sinoć su poljske državljane, nastradale u prometnoj nesreći na autocesti A4, koji su u OB Varaždin obišli poljski ministar zdravstva i zamjenik ministra vanjskih poslova. U razgovoru sa svim ozlijeđenim osobama izrazili su zadovoljstvo s postupanjem naših žurnih službi, a isto tako i sa pomoći koja im je pružena u OB Varaždin, dodao je župan Stričak i rekao kako je u razgovoru s ozlijeđenim, i u dogovoru s našim resornim ministarstvom, četvoro pacijenata prebačeno za Poljsku, gdje će nastaviti s liječenjem i oporavkom.

Ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak izvijestio je o stanju ostalih ozlijeđenih koji se liječe u Varaždinu.

- Ukupno je bilo hospitalizirano 11 pacijenata, a u večernjim satima četiri pacijentice je bilo zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja i one su otpuštene, te se nadam da su sretno stigle u Poljsku. Od sedam preostalih pacijenata dvoje su i dalje kritično, a četvero je u jedinici intenzivnog liječenja, a jedan je pacijent je iz jedinice intenzivne njege prebačen na traumatologiju, izvjestio je Poljak.  

Starosna dob pacijena, stradalih u jučerašnjoj prometnoj nesreći, a koji se liječe u OB Varaždin je od 1956. od 1975. godišta. Otpuštene pacijentice su od 1958. do 1988. godišta. 

Komentari