zagađenje potoka

Iz podruma kuće kod Lepoglave iscurilo 300 litara lož ulja koje se potom slilo u potok

Objavljeno: 06.12.2023. 09:54

Zadnja izmjena: 06.12.2023. 09:54

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Tijekom noći 4./5. prosinca u obiteljskoj kući u Donjoj Višnjici, došlo je do nekontroliranog istjecanja lož ulja iz spremnika koji se nalazi u podrumskom dijelu kuće.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, do istjecanja je došlo zbog plastičnog crijeva koje se zbog nedavnog prethodnog korištenja radi istakanja, s oba kraja nalazilo zataknuto u otvor spremnika za lož ulje i koje je crijevo na neutvrđen način jednim krajem ispalo iz otvora na pod podrumske prostorije.

Kroz isto je crijevo počelo istjecati gorivo iz spremnika te se potom razlilo po cijeloj podrumskoj prostoriji, a potom dalje preko odvodnog sifona na podu, otjecalo u odvodni kanal koji je na kraju povezan sa sabirnim šahtom za oborinske vode. Isti je šaht betonskom odvodnom cijevi povezan s potokom u koji se tako ulijevala mješavina vode i goriva.

Navedenim potokom nizvodno od mjesta ulijevanja došlo je do širenja isteklog goriva u pravcu Žarovnice, kroz područje zvano Velika Sutinska. Ukupno je isteklo oko 300 litara lož ulja. O navedenom događaju izvještene su sve nadležne službe i inspekcije radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Komentari