FOTO: Iza pijanih vandala usred Varaždina svakog vikenda ostaju razbijene čaše, flaše, bljuvotine...

Objavljeno: 20.09.2015. 16:10

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 08:29

Foto: Foto čitatelja

Vandali su i ovog vikenda u ranim jutarnjim satima pustošili gradskom jezgrom, tuže se čitatelji eVaraždina kojima je nepojmljivo da im nitko ne može stati na kraj...

Čitatelji našeg portala su, kažu, zgroženi ranojutarnjim divljanjem mladeži koja pod utjecajem alkohola izlazi iz ugostiteljskih objekata u varaždinskoj gradskoj jezgri.

- Iza njih u Ulici Ivana Padovca i na Trgu starih obrta ostale su razbijene flaše, potrgano cvijeće i prevrnute žardinjere. Na svakom koraku iza njih ostaju bljuvotine i sramotne poruke koje ispisuju po fasadama, te gdje god stignu – navode naši čitatelji.

Dodaju da su kao stanari gradske jezgre prisiljeni trpjeti buku i galamu od petka do nedjelje.

- Kada oko 23 sata utrne javna rasvjeta, u centru grada otvara se prostor divljacima koji nemaju ni trunke kulture. Gradske vlasti su odavno obećale kako će kod problematičnih punktova postaviti nadzorne kamere, ali njih nema ni za lijek. Još gore, svinjac koji za sobom ostave vandali netko treba i počistiti, a to plaćaju svi građani – ističu.



Čitatelji našeg portala svojim fotoaparatima su zabilježili nered koji ostaje iza „veselih“ partijanera te podsjećaju kako su već tražili skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata u gradskoj jezgri, kao najbolju prevenciju nasilja u centru grada.

Čudi ih, dodaju, da usred Varaždina bez problema rade disco barovi. Navode kako nemaju ništa protiv toga da se oživi centar grada, ali smatraju kako se to ne postiže bučnim kafićima i nekontroliranim noćnim divljanjem.



Jedan od konobara zaposlenih u ugostiteljskom objektu u centru grada kratko je prokomentirao zatečeni nered na ulicama rekavši: “Ovo danas je još dobro kako zna biti...“!

Kakav je nered u nedjelju ostao u Padovčevoj ulici pogledajte na fotografijama koje su čitatelji eVaraždina poslali na adresu naše redakcije: 

Komentari