ako imate korisne informacije

IZVANREDNO PRIOPĆENJE POLICIJE 'Molimo građane koji nešto znaju o današnjoj nesreći da nam jave'

Objavljeno: 01.07.2017. 15:00

Zadnja izmjena: 01.07.2017. 16:39

Foto: Arhiva

Povodom današnje stravične prometne nesreće u središtu Varaždina - u kojoj je naočigled mnogih svjedoka poginuo 49-godišnjak - svojim se izvanrednim priopćenjem oglasila i Policijska uprava Varaždinska.

>> FOTO: OBISTINILE SE CRNE SLUTNJE U maloprijašnjoj nesreći u Varaždinu poginuo je 50-godišnji motociklist

Nesreću je prema ovom priopćenju izazvao 52-godišnji vozač koji je ušao u raskrižje Međimurske i Koprivničke kad je na semaforu bilo upaljeno žuto trepćuće svjetlo, a prometom je upravljala pripadnica Prometne jedinice mladeži. Ona je prsima bila okrenuta prema osobnom vozilu, s vodoravno ispruženim rukama, ali se vozač nije zaustavio na njezin znak, već je ušao u raskrižje. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udario u lijevi bočni dio mopeda kojim je kolnikom Međimurske ulice, preko obilježenog pješačkog prijelaza, iz smjera Čakovca prema ulici Julija Merlića, upravljao 49-godišnjak.

Javite ako što znate

Uslijed udara, 49-godišnjak je pao na kolnik pri čemu je ozlijeđen. Medicinsku mu je pomoć na mjestu događaja pružala ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, te ga reanimirala do 10.35 sati, kada je konstatirana smrt. Na mjesto događaja izašla je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu i obavila očevid uz stručnu pomoć policijskih službenika. Navedena je odredila obdukciju preminulog te  izvanredni tehnički pregled oba vozila.

Policija moli sve građane koji su se u vrijeme nesreće nalazili na navedenom raskrižju ili imaju korisna saznanja o prometnoj nesreći, da se jave u Postaju prometne policije Varaždin ili na broj telefona 192, odnosno 372-404.

Komentari