Jagečić prijavio v. d. županijskog državnog odvjetnika Galića

Objavljeno: 16.02.2012. 16:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Prijavu je podnio, kako navodi, zato što je Galić štitio brojne nezakonite radnje vodećih varaždinskih gospodarstvenika i političara, čime je omogućio stvaranje korupcijske organizacije u Varaždinu.

Varaždinski poduzetnik Anđelko Jagečić danas je sazvao konferenciju za novinare kako bi javnost ponovno upozorio na spregu sudstva i kriminala u Varaždinu i predočio kaznenu prijavu protiv v. d. varaždinskog županijskog odvjetnika Darka Galića, prenosi Večernji list.

Prijava je išla USKOK-u, DORH-u, Državnoodvjetničkom vijeću i Nacionalnom vijeću za provedbu strategije suzbijanja korupcije.

Prijavu je podnio, kako navodi, zato što je Galić, radeći kao glavni općinski državni odvjetnik, a zatim i kao zamjenik županijskog državnog odvjetnika štitio brojne nezakonite radnje vodećih varaždinskih gospodarstvenika i političara, čime je omogućio stvaranje korupcijske organizacije u Varaždinu.

Jagečić u prijavi navodi da je Galić odbijao ne samo procesuirati, nego i pokrenuti bilo kakve zakonske radnje za koje je bio ovlašten, kako bi se ispitali navodi brojnih pisanih dokumenata koji su nedvosmisleno upućivali na nezakonite radnje i zloporabe u gradskim poduzećima Parkovima, Varaždinskim vijestima, Varkomu i Termoplinu, zatim poduzećima u vlasništvu Davora Patafte te samog gradonačelnika Ivana Čehoka i njegovih zamjenika.

>> Više na Vecernji.hr

Komentari