Jalkovečka: Zapalio mu traktor, radni stroj i prikolicu

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 29.12.2014. 12:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: www.gopixpic.com

Na ograđenom i zaključanom parkiralištu u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu u subotu je nepoznati počinitelj namjerno izazvao požar na traktoru marke Steyr, radnom stroju marke Fiat te prikolici u vlasništvu poduzeća iz Varaždina i 25-godišnjaka.

Očevidom je utvrđeno da je požar na traktoru izazvan otvorenim plamenom nepoznatog izvora, uslijed čega se zapalila unutrašnjost kabine traktora. Ona je tako u potpunosti izgorjela te je oštećena vodilica stranice prikolice. Također je na isti način izazvan požar i na radnom stroju, kojem je djelomično nagorjela unutrašnjost kabine. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, a nastala materijalna šteta procjenjuje se na oko sto tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

I dok je nepoznata osoba zapalila traktor, 54-godišnjaku je otuđen traktor marke IMT 533  iz ograđenog voćnjaka u Optujskoj ulici u Varaždinu. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko deset tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na otkrivanju počinitelja navedenog kaznenog djela.

U Badnju noć nepoznati je počinitelj provalio u kuću u ulici Krešimira Filića u Varaždinuuu  vlasništvu 35-godišnjakinje te otuđio razni zlatni i srebrni nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna, a policija za počiniteljem još traga.    

Provaljeno je i u pekarnicu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu, a nepoznati počnitelj iz registar kase otuđio iznos od više stotina kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari