Policijski službenici Grupe za kriminalitet droga Policijske uprave varaždinske u suradnji s Ravnateljstvom policije i Policijskom upravom međimurskom su danas dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom s područja naše županije i 33-godišnjim Crnogorcem zbog sumnje u krijumčarenje većih količina droge.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, ovo je najveća zapljena droge na području PU Varaždinske, ali i jedna od najvećih u Hrvatskoj. Tijekom istraživanja pretražena su dva skladišta i jedno teretno vozilo s priključnim vozilom prilikom koje je pronađeno 76 paketa marihuane ukupne težine oko 488 kilograma, 2 paketa s kemijskom drogom amfetamin ukupne količine od 2.5 kilograma, 4 digitalne vagice, 5 mobitela i iznos od 50 tisuća kuna. Prema informacijama koje smo dobili, droga je bila namijenjena za prijevoz u europske zemlje.

Također, tijekom kriminalističkog istraživanja od jednog je počinitelja oduzeto teretno vozilo s priključnim vozilom ( s naknadno izrađenim preinakama poluprikolice u kojima se poradi krijumčarenja sakrivala spomenuta droga marihuana i kemijska droga amfetamin).

Po dovršenom istraživanju, hrvatski i crnogorski državljanini predani su pritvorskom nadzorniku PU Varaždinske uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 

Komentari

07.03.2019. 13:44h Zadnja izmjena: 07.03.2019. 14:24

Foto: Viktor Hranić