"Jedva čekam raspravu u Saboru"

Stričak i nakon reakcije DORH-a na njegovu izjavu tvrdi: "Županijski DORH prvak je u zataškavanju!"

Objavljeno: 06.04.2016. 13:52

Zadnja izmjena: 06.04.2016. 13:56

Foto: Arhiva

Na reakciju varaždinskog Državnog odvjetništva, oglasio se saborski zastupnik i predsjednik Županijskog HDZ-a Anđelko Stričak koji je istaknuo kako je "varaždinsko Državno odvjetništvo prvak po pitanju zataškavanja".

>>Državno odvjetništvo odgovorilo Stričaku koji ih je prozvao za "zataškavanja u slučaju šverca oružja"

Naime, varaždinsko Državno odvjetništvo reagiralo je na izjave saborskog zastupnika i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelka Stričaka koji se u jednom varaždinskom tjedniku dotaknuo slučaju šverca oružja i istaknuo da se "čini da je u zataškavanje uključeno i Državno odvjetništvo".

Državno odvjetništvo istaknulo je da navedena izjava nije istinita i nema govora o tome da državno odvjetništvo na bilo koji način zataškava kaznena djela.

"Zakazale sve institucije"

U tijeku je postupak protiv Dražena Cmrečaka iz Križanca i Davora Papeca iz Črešnjeva koji su prošle godine uhvaćeni s prtljažnikom punim oružja s prigušivačem, eksplozivom i bombama.

Stričak je za eVaraždin istaknuo da su tom slučaju zakazale sve institucije.

- U tom slučaju zakazala je policija, državno i općinsko državno odvjetništvo i obavještajne službe. Do danas nismo dobili informaciju gdje je oružje završilo. Kod cvjećara sigurno nije već kod opasnih kriminalnih skupina, a moguće i terorista - ističe Anđelko Stričak koji na reakciju varaždinsko Državnog odvjetništva gleda s podsmijehom.

"Ništa ne poduzimaju"

- S nestrpljenjem čekam saborsku raspravu o radu državnog odvjetništva. Kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti je i zataškavanje informacija, a varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo je po tome prvak - rekao je Stričak i ponovno se osvrnuo na rad Državnog odvjetništva.

- Nevjerojatno je kako medije pune, pa čak i naslovnice radnje županijske i gradske vlasti, Županijsko državno odvjetništvo po tome pitanju ništa ne poduzima - zaključio je Stričak.

Komentari