Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv osobe za koju se sumnjiči za kaznena djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Sumnja se kako je okrivljenik tijekom 2017. i 2018. godine u obiteljskoj kući u Karlovcu Ludbreškom, u alkoholiziranom stanju često vrijeđao svoju suprugu, ali i udarao ju po tijelu i pljuskao po licu te joj prijetio smrću, zbog čega je često bježala iz kuće i skrivala se. Tijekom svih tih događaja prisutna su bila i okrivljenikova maloljetna djeca. 

Također, sumnjiči se da je 26. prosinca na cesti između Svetog Đurđa i Karlovca Ludbreškog, u pijanom stanju prisilio svoju ženu da zaustavi auto te ju istjerao iz vozila, a potom udario u stražnji dio tijela.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari

30.12.2018. 14:49h Zadnja izmjena: 30.12.2018. 14:53

Foto: Ilustracija