Još jedno uhićenje kradljivca bicikla: Ukrao u Gortanovoj, u Bombellesovoj pao u ruke policiji

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 31.08.2015. 11:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: ilustracija

Prije tjedan i pol policijski službenici uhvatili su trojicu mladića romske nacionalnosti koji su otuđili svaki po jedan bicikl. Ovaj put uhićen je 17-godišnjak zbog krađe bicikla. Ponovo je tako vrlo vjerojatno uhićen jedan od pripadnika tzv. bande s Banfice.

Kao što smo pisali tijekom prvih sedam mjeseci ove godine na području grada ukradeno čak 70 posto više bicikla nego u istom razdoblju prošle godine, njih čak 250 komada. To je podiglo na noge sve od policije pa do gradonačelnika Habuša koji su najavili borbu protiv kradljivaca bicikala. Pojačan je nadzor i policijski službenici počeli su loviti kradljivce bicikala. Prije tjedan i pol zatečena su dvojica maloljetnika i 28-godišnjak, a svaki je ukrao po jedan bicikl.

>>Načeta banda s Banfice? Trojica mladića s ukradenim biciklima nabasala na interventnu jedinicu

>>Banda s Banfice organizirano krade i preprodaje bicikle? Habuš: "Ne piše im se dobro!

U subotu je, pak, policija uhitila 17-godišnjeg maloljetnika zbog sumnje da je otuđio bicikl. Naime, on je u subotu oko 16 sati u Gortanovoj ulici u Varaždinu, otuđio muški bicikl u vlasništvu 47-godišnjaka. S otuđenim se biciklom udaljio s mjesta događaja te je za nekoliko minuta zaustavljen po policijskim službenicima u Bombellesovoj ulici, nakon čega je doveden na kriminalističko istraživanje.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo krađe.

Vrlo vjerojatno uhićen jedan od pripadnika tzv. bande s Banfice s obzirom na to da gradom kruže glasine da je riječ o organiziranom kriminalnom djelovanju čije je izvorište navodno u Varaždinu na Banfici. Za krađu bicikla nepoznata skupina ljudi navodno angažira romsku djecu, koju plaća 20-25 kuna po biciklu, a bicikle potom preprodaje u susjednim županijama te čak u Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji.

Komentari