snježni petak 13.

JOŠ SE ZBRAJAJU POSLJEDICE Jučer pune ruke posla za zimske službe i vatrogasce, imali smo dosta sreće

Objavljeno: 14.01.2017. 12:16

Zadnja izmjena: 14.01.2017. 12:18

Jučerašnje višesatno padanje snijega uzrokovalo je hrpu problema što u prometu što u normalnom odvijanju života općenito. Ovdje iznosimo zbroj svih nevolja što su nas zadesili - uz zaključak da smo čak i imali dosta sreće.

Prema izvještaju Područnog ureda za spašavanje, jučer je zabilježeno osam prometnih nesreća, u kojoj pukom srećom nije bilo žrtava. Najviše problema i glavobolje i cestarima i vozačima prouzročila je prometna nesreća kod izlaza Novi Marof, gdje je došlo do sudara dvaju kamiona. I tu je, srećom, došlo samo do materijalne štete i nije bilo ozlijeđenih. Zbog nesreće je promet - i to vrlo otežan - bio omogućen samo osobnim vozilima, situacija je raščišćena tek u kasnim noćnim satima.

Samo pukom srećom bez žrtava

Osim ovog sudara dvaju kamiona, vrlo opasno zvuči i vijest da je na pružnom prijelazu Očura došlo do udara vlaka u vozilo. Premda na tom dijelu pruge vlakovi voze dosta usporeno, ipak su uistinu pukom srećom izbjegnute ozbiljinje posljedice, tako da nije bilo ozlijeđenih. O nekim nesrećama već smo izvijestili. Zanimljivo je ovdje spomenuti da na popisu nesreća ne vidimo onu koju smo opisali u jutrošnjem članku, gdje je došlo do "bliskog susreta" autobusa i ralice.

>> FOTO Jučer popodne došlo do sudara autobusa i ralice

>> FOTO Jučer u Nedeljancu došlo do sudara dva vozila

Kamioni i grane na cesti

Zastoje su najviše uzrokovali teška vozila koja su se zbog klizanja ispriječila na cesti. Osim već opisanog slučaja na autocesti, zimske "čari" zastoja su zbog kamiona iskusili i vozači na cesti Trakošćan - Macelj te kod Cerja Nebojse. U Podevčevu se na cesti prepriječio autobus. 

Pod težinom snijega padale su grane i zakočile promet u Ludbregu, Novom Marofu, Paki, Podrutama i Jalkovcu. Imamo ovdje i fotografiju našeg čitatelja jedne grane koja je stvarala probleme na cesti Jalkovec - Poljana Biškupečka.

Vatrogasci u ratu s vodom

Vatrogasci su u posljednja 24 sata imali čak 15 intervencija, jer sve ove pale grane morali su oni rješavati. Drugi najveći problem bilo je ispumpavanje vode na mjestima gdje je zbog pucanja cijevi došlo do poplava. No, bio je čak i jedan požar u Varaždinskim Toplicama te jedna eksplozija u Vinici. Kod Ivanca su spašavali čaplju, a u Čukovcu su spriječili eksploziju kotlovnice. 

Veliki broj naselja ostao je na određeno vrijeme - katkada i više sati ili i cijelu noć - bez struje. Kvarovi su uglavnom riješeni, ali se manji prekidi struje još događaju. Čini se da je najgore prošao Trnovec Bartolovečki, gdje je dio naselja bio bez struje barem do 9 ujutro. Na koncu, kad se sve zbroji, iako je bio petak 13. unatoč praznovjerju imali smo dosta sreće. Nevolja je bilo, ali ne i žrtava. 

Komentari