loš dan za promet

Jučer na našim cestama čak 5 nesreća s ozlijeđenim osobama - od toga 4 u Varaždinu!

Objavljeno: 11.07.2017. 09:32

Zadnja izmjena: 11.07.2017. 09:39

Foto: Arhiva

Jučer je bio crni dan na našim prometnicama, jer se dogodilo 6 prometnih nesreća u kojima je 5 osoba zadobilo ozljede. Čak 4 nesreće zbile su se u Varaždinu i to dvije u Optujskoj.

Već u jutarnjim satima oko 6.40 u Optujskoj 39-godišnja vozačica svojim se automobilom zabila u stražnji dio 38-godišnjakinje koja je onda s ozljedama završila u Varaždinskoj bolnici. Par sati kasnije u istoj ulici 71-godišnji vozač neoprezno je s bicikllističke trake započeo polukružno okretanje - i sudario se s vozilom 42-godišnjaka u kojemu je ozljede zadobio 15-godišnji dječak. 

Sudar 3 vozila

Već smo jučer pisali o prometnoj nesreći na raskrižju Hercegovačke i Starčevićeve ulice koja se dogodila u 15.20 sati. Sudar je skrivio 29-godišnji vozač dostavnog vozila koji se uključio na cestu s prednošću prolaska a da nije propustio Peugeot kojim je upravljala 68-godišnjakinja. Došlo je do sudara u kojemu je ozljede pretpjela vozačica Peugeota.

>> FOTO Prometna nesreća na križanju Hercegovačke i Starčevićeve ulice u Varaždinu

Jučer smo također zvijestili o lančanom sudaru u ulici Mihovila Pavleka Miškine, kojega je prouzročila 28-godišnja vozačica. Ona nije držala potreban razmak pa je udarila u stražnji dio vozila kojim je ispred nje u koloni vozila upravljao 69-godišnjak. Od siline udara, vozilo 69-godišnjaka je odbačeno prema naprijed gdje je prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je u koloni vozila u istom smjeru upravljao 39-godišnjak. Ozljede je pretpjela 28-godišnja vozačica.

>> Danas popodne došlo je do lančanog sudara u Varaždinu

Alkoholizirani mopedist

Jedina nesreća izvan Varaždina dogodila se u Jerovcu oko 16 sati. Mopedist pod utjecajem 2,56 promila alkohola prilikom skretanja na lokalnu cestu u smjeru Bedenca izgubio je nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. 

Ovom popisu nesreća dodajemo još i sudar dva osobna vozila u Ludbregu - koji je, srećom, završio samo s materijalnom štetom. Na kraju se samo možemo nadati da će ovaj dan na našim cestama biti mirniji. Vrućine smanjuju koncentraciju vozača - a ako se u igri pojavi još i alkohol, onda je rizik znatno povećan.

 

Komentari