Jučer tri prometne nesreće, ozlijeđeno nekoliko osoba i dijete

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.12.2013. 12:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Jučer, 19. prosinca oko 11.50 sati u mjestu Martinić, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

Muškarac starosti 55 godina upravljao je autobusom iz smjera Lunjkovca u smjeru Svetog Petra. Dolaskom u naselje Martinić i ulaskom u oštri desni zavoj nije svoje vozilo u kretanju držao uz desni rub kolnika, već je vozilom prešao u lijevu prometnu traku, gdje je iz suprotnog smjera naišlo osobno vozilo kojim je upravljao 63-godišnjak.

Tom prilikom je došlo do udara prednjeg lijevog dijela autobusa u prednji lijevi dio osobnog vozila, koje je od siline udara odbačeno u cestovni jarak gdje je zadnjim djelom udarilo u betonsk i električni stup.

Vozač osobnog automobila i 67-godišnji suvozač zadobili su ozljede, a medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Koprivnica. Ozljede su im okvalificirane kao lake tjelesne ozljede.

Jučer, 19. prosinca oko 16.35 sati, u mjestu Hraščica dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete starosti 8 godina.

U ulici Kralja Tomislava dijete je započelo prelaziti kolnik van obilježenog pješačkog prijelaza, neoprezno i bez da se prethodno uvjerila da to može učiniti na siguran način, gdje je prednjim djelom tijela udarilo u prednji desni bočni dio osobnog vozila kojim je kolnikom upravljao muškarac starosti 66 godina iz smjera Sračinca u smjeru Varaždina.

Od jačine udara dijete je palo na kolnik, te je zadobila povrede. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede za sada nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći 19. prosinca oko 21.10 sati ozlijeđena je jedna osoba.  Muškarac starosti 45 godina je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.55 g/kg.

Upravljao je desnom stranom kolnika ulicom Ratimira Hercega u smjeru ulice Braće Radića, gdje je uslijed nedržanja potrebnog razmaka iza drugog vozila pri vožnji u slijedu prednjim je djelom svog vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je neposredno ispred njega u istom smjeru upravljala 45-godišnja vozačica, a koja se zaustavljala ispred raskrižja sa ulicom Braće Radić radi propuštanja vozila na glavnoj cesti.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobila vozačica, a medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede joj za sada nisu
okvalificirane.

Komentari