"Kaj da vam velim, nije nam ostal ni jedan jedini šrajf"

Objavljeno: 08.04.2011. 12:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: ilustracija

- Ne znam kak bude sve zišlo, kaj je osigurano a kaj nije. Strahota! Tješimo se samo kaj nitko nije nastradal - kaže Đurđa Novak

- Susjed je dotrčal u gačama, bos, i počel lupati po vratima i vikati da nam nekaj gori. Mi smo spavali i nikaj nismo čuli. Njega su zbudili pesi koji su lajali. Kad smo zišli van, dočekala nas je strahota. Sve je zgorelo, dva auta, strojevi i svašta drugo - kaže Đurđa Novak iz Pretetinca.

Ona i suprug još su u šoku nakon požara u kojem su ostali bez imovine vrijedne 420.000 kuna. Požar je izbio u srijedu oko 2.15 sati, u gospodarskom objektu u sklopu kojeg se nalaze garaža, šupa i radionica.

Požar su ugasili pripadnici DVD-a Pretetinec, DVD-a Nedelišće i JVP-a Čakovec, a ispočetka je šteta bila procijenjena na 200.000 kuna. No, tek nakon što je obavljen cijeli očevid, pokazalo se da je dvostruko veća.

- Izgorela su dva automobila, jedan je bil godinu dana star, a drugi sedam. Izgorela je i kombinirana mašina koju sam naslijedila od oca stolara, vrijedna 5000 eura. Kaj da vam velim, nije nam ostal ni jedan jedini šrajf - očajna je Đ. Novak.

Inspektor zaštite od požara Policijske uprave međimurske utvrdio da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka koji je u objektu bio parkiran, a u vlasništvu je njenog 55-godišnjeg supruga.

S vozila požar se proširio na ostatak gospodarskog objekta i garaže, koja je u potpunosti izgorjela.

Izgorjeli su i aparat za varenje, kompresor, stroj za izradu građevinske stolarije, stroj za čišćenje, razni alat za kućnu upotrebu, alat za autoelektričarske usluge, oko 70 četvornih metara keramičkih pločica i osobno vozilo čakovečkih registracijskih oznaka.

- Ne znam kak bude sve zišlo, kaj je osigurano a kaj nije. Strahota! Tješimo se samo kaj nitko nije nastradal - kaže.

Agencija VLM
Foto: ilustracija

Komentari