podignuta optužnica

Kako je četvorka, od toga jedan Varaždinac, prevarila Hrvatsku lutriju za više od milijun kuna

Objavljeno: 02.12.2022. 10:45

Zadnja izmjena: 02.12.2022. 10:46

Foto: Ilustracija

Četvorka iz Zagorja prevarila je Hrvatsku lutriju za čak 1,35 milijuna kuna preko više lažnih online računa, a ovu nevjerojatnu priču prenosi Danica.hr.

Prema pisanju navednog portala, mozak operacije bio je muškarac iz Krapine koji je troje zaposlenika Hrvatske lutrije, od toga jednog Varaždinca, nagovorio na pronevjeru novca putem više lažnih online računa za igre na HL-u. Troje zaposlenika su tako sudjelovali u prevari vezanoj uz promo akciju HL-a kojom je svaki korisnik online računa koji uplati minimalno 100 kuna na svoj internetski račun dobiva dodatnih 50 kuna bonusa.

Naime, prvokrivljeni je od lipnja 2017. do siječnja 2019. godine, koristeći osobne podatke drugih osoba, bez njihova znanja i privole, registrirao čak 1890 online korisničkih računa u Hrvatskoj lutriji, a potom trojcu iz Lutrije davao podatke o tako registriranim računima i slao im njihove bar kodove. Zaposlenici su tako isplatili sveukupni iznos od 1.354.432 kune,.

Tijekom istrage svjedočilo je i 40-ak osoba na čija su imena, bez njihova znanja, otvarani online računi u Hrvatskoj lutriji. Većina njih nikad niije čula za četvorku koja je optužena za pronevjeru, niti je ikad bila na prodajnim mjestima Lutrije u Zaboku i Krapini.

Komentari