sad je na sigurnom

'KARIJERU' ZAPOČEO JOŠ KAO MALOLJETNIK Evo kako je mladi razbojnik pljačkao uvijek istu benzinsku crpku

Objavljeno: 20.12.2017. 13:25

Zadnja izmjena: 20.12.2017. 13:25

Foto: Ilustracija

Nakon što smo jučer izvijestili o uhićenju 19-godišnjaka koji je pao u šake interventne policije tijekom pokušaja oružane pljačke benzinske crpke, u javnost polako dospijevaju i neki dosad nepoznati detalji.

>> Interventni policajci uhvatili višestrukog pljačkaša benzinske crpke u Varaždinu

Vjerojatno je najšokantniji podatak koji je objavilo državno odvjetništvo na svom webu da je tijekom obavljanja prve pljačke 5. studenog 2016. pljačkaš još bio maloljetnik. Nakon što je "mirovao" gotovo godinu dana, na istoj benzinskoj crpki pojavio se opet 14. rujna ove godine i nakon toga dolazio još triput.

'Trpaj u vreću...'

Sa sobom je nosio plinski pištolj ili zračnu pušku prerađenu u vatreno oružje. Prodavačima bi dao vrećicu sa zahtjevom da ju napune novcem iz blagajne, što su oni zbog prijetnje oružjem i učinili. Osnovano se sumnja i da je sam uzimao novac iz blagajni i da se nepripadno okoristio za više od 8.800 kuna. S plinskim se pištoljem i maskom na licu pojavio i nešto prije ponoći 17. prosinca - ali su ga ovaj put zaustavili i uhitili policijski službenici Policijske uprave varaždinske.

Nije jasno zašto se bio namjerio samo na jednu istu benzinsku crpku - no to ga je očito i koštalo uhićenja. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je provela prvo ispitivanje uhićenog, te je prihvatila prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Nadajmo se da je to ujedno i kraj jedne kratke i burne razbojničke karijere.

 

Komentari