Varaždinska je policija u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršila kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave.

Kao državna službenica jedne ispostave porezne uprave u Varaždinskoj županiji, od 31. prosinca 2008. do 19. siječnja 2012. godine, 54-godišnjakinja je s namjerom stjecanja nepripadne koristi, obavljajući poslove referenta za poreze, u informacijski sustav porezne uprave i u poslovne isprave unosila neistinite podatke i vršila fiktivne postupke povrata i preknjiženja javnih davanja, mijenjajući podatke bez naloga i pisanog zahtjeva poreznih obveznika.

Na taj su način kod pojedinih poreznih obveznika nastale fiktivne pretplate poreza i doprinosa, s time da je uz to sačinjavala naloge financijskoj agenciji za isplatu tih sredstava iz Proračuna Republike Hrvatske, te proračuna dva grada i dvije općine, krivotvoreći pritom potpise osoba ovlaštenih za potpisivanje navedenih naloga.

Navedena sredstva nakon toga su prebačena na njezine tekuće račune i tekuće račune drugih osoba koje je dovodila u zabludu te su oni podizali novac sa svojih računa i predavali ga njoj. Na taj je način 54-godišnjakinja oštetila spomenute proračune te ostvarila protupravnu imovinsku korist od oko 248 tisuća kuna.

Komentari

18.03.2013. 13:33h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46