Kaznena prijava zbog zakopavanja opasnog otpada u Lepoglavi

Objavljeno: 31.10.2012. 12:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: tmt.hr

Protiv odgovorne osobe čakovečke tvrtke TMT podignuta je kaznena prijava zbog ugrožavanja okoliša otpadom. Krajem prošle godine, inspektori zaštite okoliša su u krugu pogona spomenute tvrtke u Lepoglavi pronašli zakopane metalne bačve, a analizom je utvrđeno da se u njima nalazio otpad opasan za ljude i životinje.

Inspektori PU varaždinske su nakon kriminalističkog istraživanja utvrdili da postoji sumnja da je 32-godišnjak kao odgovorna osoba tvrtke TMT, u pogonu za proizvodnju industrijske opreme i preradu metala u Varaždinskoj ulici u Lepoglavi, bez pribavljenih dozvola naložio i dopustio skladištenje, odlaganje i odbacivanje opasnog otpada te na taj način ugrozio kakvoću zraka, tla i vode. Na taj su način pogoršani uvjeti života ljudi i životinja te je ugrožen opstanak biljnog svijeta na području deponiranja opasnog otpada.

Metalne bačve s potencijalno opasnim otpadom otkrili su inspektori zaštite okolišta u suradnji s PU varaždinskom krajem studenog prošle godine.

Tada su u pogonu tvrtke TMT-a u Lepoglavi pronađene potajno zakopane metalne bačve sa nepoznatim sadržajem. Radilo se o 37 bačvi zapremnine 200 litara s nepoznatim sadržajem koji je poslan na analizu te je utvrđeno da se radi o opasnom otpadu.

Komentari