Kaznene prijave protiv mladića za krađe u Ivancu i Lepoglavi

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 29.11.2013. 09:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićima u dobi od 17 i 19 godina, izvijestila je PU varaždinska.

Naime, sumnja se da su početkom travnja ove godine iz kuće u Ivancu, vlasništvo 61-godišnjaka, otuđili novac te zlatni i srebrni nakit, oštetivši ga za iznos od oko 15 000 kuna.

Nadalje se sumnja da je 19-godišnjak zajedno s 18-godišnjakinjom 20. svibnja ove godine iz kuće u Lepoglavi, vlasništvo 47-godišnjaka, otuđio zlatni nakit u vrijednosti od oko pet tisuća kuna.

Također je utvrđena sumnja da su im u počinjenju ovih kaznenih djela pomagali 21-godišnjak, odnosno 24-godišnjak, koji su ih za novčanu naknadu dovezli i odvezli s mjesta počinjenja kaznenih djela. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela krađe, a protiv 21-godišnjaka i 24-godišnjaka za kazneno djelo pomaganja u izvršenju kaznenog djela.

Policija je izvijestila o još dvije krađe koje su se dogodile na području Varaždinske županije.

Od 1. srpnja do 28. studenog ove godine, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Varaždin Bregu, te demontirao i otuđio dvadesetak radijatora i bakrene cijevi. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 20. listopada do 28. studenog, nepoznati je počinitelj iz kuće u Horvatskom, vlasništvo 51-godišnjaka, otuđio iznos od dvadesetak tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari