izvjšće dorh-a

Kinez pokušao prošvercati svoje sunarodnjake u Sloveniju, ali su svi uhićeni u Donjoj Višnjici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.04.2019. 08:48

Zadnja izmjena: 02.04.2019. 08:48

Foto: Ilustracija

Prema informacijama DORH-a, provedeno je prvo ispitivanje uhićenog 34-godišnjeg kineskog državljanina s prebivalištem u Republici Italiji i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnjak 20. ožujka 2019. na području Krapinsko-zagorske županije, za obećanu novčanu nagradu preuzeo na prijevoz u osobni automobil kineske državljane koji nisu imali pravo na ulazak niti boravak u Republici Hrvatskoj, s ciljem da ih ilegalno preveze na teritorij Republike Slovenije.

U daljnjem prijevozu su ga spriječili policijski službenici granične policije u mjestu Donja Višnjica u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Slovenijom.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 34-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Komentari