dobro se naoružao

Kod 24-godišnjeg mladića u Budislavcu i Varaždinu pronađena puška domaće izrade i prerađeni zračni pištolj

Objavljeno: 08.11.2017. 11:20

Zadnja izmjena: 08.11.2017. 11:20

Foto: Ilustracija

Jučer su varaždinski policajci pretražili kuću i druge prostorije u Budislavcu i Varaždinu kojima se služi 24-godišnji mladić, koji im je pritom dragovoljno predao dva komada oružja kućne izrade.

Točnije, radi se o puški domaće izrade i zračnom pištolju prerađenom u vatreno oružje. Uz to je nađeno i 9 komada lovačkog streljiva te nekoliko komada metaka za malokalibarsko oružje.

Prijavite svoje oružje

Protiv mladića će se podnijeti kaznena prijava DORH-u zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari. Ovom prigodom policija opet apelira na građane da bez straha od ikakve sankcije mogu policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju.

Uz to napominju da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli  takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo.

Komentari