Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili su kuću kojom se koristi 63-godišnjak.

Navedeni im je to prilikom dragovoljno predao automatsku pušku s pripadajućim spremnicima i prigušivačem pucnja, te nekoliko stotina komada streljiva.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja  i eksplozivnih tvari.

Policija ponovno skrećemo pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta "Manje oružja – manje tragedija", mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju. Također, napominju da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli  takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo.

Komentari

18.02.2014. 14:50h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija