Policijski službenici Policijske postaje Ivanec pretražili su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, kuću i vikend kuću kojima se koristi 66-godišnji muškarac.

Tom su prilikom pronašli jednu automatsku pušku, pušku s glatkim cijevima, pušku s užljebljenim cijevima, tri pištolja raznih marki, te oko 1500 komada raznih vrsta streljiva. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

PU varaždinska poziva građane koji još uvijek u svojim domovima čuvaju nedozvoljeno oružje ili eksplozivna sredstva, da ih bez straha od sankcija prijave policiji te na taj način učine svoj život sigurnijim.

Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 46 i 33 godine, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje znakova za vrijednost.

Naime, sumnja se da je 46-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine, u  više navrata 33-godišnjaku dao već korištene državne biljege, koji ih je nakon toga, znajući da su već korišteni, samostalno i preko drugih osoba, pokušao u poslovnicama više financijskih agencija, zamijeniti za gotov novac.

Protiv obojice muškaraca podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom, zbog sumnje da je u petak, 4. listopada u jutarnjim satima provalio u vikend kuću u Vinogradima Ludbreškim, vlasništvo 61-godišnjaka. Tom je prilikom u namjeri otuđenja natočio vino u kanistar, pri čemu ga je zatekao vlasnik vikend kuće. Protiv 24-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo teške krađe.

Komentari

07.10.2013. 14:45h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija