izgorjela i radiona

FOTO Kod Ludbrega eksplozija u autolimarskoj radioni, mladić završio u bolnici s teškim opeklinama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.02.2019. 09:32

Zadnja izmjena: 21.02.2019. 09:39

Foto: DVD Ludbreg

Prema informacijama iz policije, jučer je u Svetom Petru, došlo je do eksplozije u prostoru autolimarske radione. Očevidom je utvrđeno da su 21-godišnji vlasnik obrta i 18-godišnji mladić, skidali rezervoar goriva automobila postavljenog iznad betonske jame, pri čemu je 18-godišnjak bio u unutrašnjosti jame i skidao gumena crijeva dovoda goriva te odvijao vijke s nosača spremnika.

U jednom je trenutku došlo do kapanja benzina iz spremnika na njegovu odjeću i rasvjetno tijelo postavljeno na zidu jame, što je izazvalo eksploziju i požar benzinskih para, uslijed kojih je zadobio opekline po licu i tijelu. Požar se proširio na osobno vozilo koje je u potpunosti izgorjelo te na unutrašnjost radione u kojoj je izgorio sav inventar s alatom i rezervnim dijelovima.

Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji su unesrećenog 18-godišnjaka prevezli u Opću bolnicu Koprivnica. Njegove su ozljede okvalificirane kao teške. Prilikom pružanja pomoći i izvlačenja mladića iz jame, opekline podlaktice je zadobio i 45-godišnjak, koji je sam zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Ludbreg i Mali Bukovec, a materijalna šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Komentari