izvijestila pu varaždinska

KOD MARTIJANCA Vozio neregistriran moped pijan i bez vozačke, završio 7 dana iza rešetaka

Objavljeno: 10.06.2021. 09:45

Zadnja izmjena: 10.06.2021. 09:45

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje mjesto događaja)

U utorak, 8. lipnja oko 16 sati u Madaraševcu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg, zaustavili su moped kojim je bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg upravljao 48-godišnjak.

Također je utvrđeno da je vozilo neregistrirano i nije sklopljena polica obaveznog osiguranja te da isti upravlja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja i kako se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, uhićen je i doveden u Policijsku postaju. Osumnjičeni je uz optužni prijedlog, u srijedu, 9. lipnja priveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje u trajanju od 7 dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 63 000 kuna ili do 120 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i izricanje negativnih prekršajnih bodova te nemogućnost polaganja vozačkog ispita u trajanju od 2 godine. 

Komentari