izvijestila pu varaždinska

VARAŽDIN Pronađen laboratorij za uzgoj indijske konoplje, a u ponudi su bile i ''lude gljive''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.04.2019. 12:36

Zadnja izmjena: 25.04.2019. 12:36

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske pretražili su temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, kuću i druge prostorije kojima se koristi 36-godišnjak, sa šireg područja grada Varaždina.

Pretragom je pronađeno 1253 grama droge marihuane, dijelovi laboratorija za ilegalni indoor uzgoj indijske konoplje, novac od više desetaka tisuća kuna i više pripremljenih sjemenki indijske konoplje pripremljenih za sadnju u stadiju klijanja. Više desetaka razvrstanih sjemenki indijske konoplje, jedan pvc smotuljak sa gramom narančasto bijele praškaste materije nalik na kemijsku drogu MDMA. Također je pronađeno i nekoliko pvc posuda sa pripremljenim supstratom za proizvodnju gljiva koje najvjerojatnije u sebi sadrže psihoaktivne tvari, te oprema za uzgoj takvih gljiva.

S obzirom na količine pronađene droge te pakiranja istih, utvrđeno je da je namijenjena daljnjoj preprodaji. Kriminalističko istraživanje se nastavlja , a nakon dovršetka istraživanja protiv 36-godišnjaka će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Komentari