Konobar iz Novog Marofa snimio kako mu lopov iz Rijeke krade novac

Objavljeno: 14.09.2012. 08:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Varaždinski tjednik

Čitatelj internet portala eVaraždin i Varaždinskog tjednika iz Novog Marofa, opljačkan je na svom radnom mjestu u jednom kafiću, što je i sam snimio!

U trenutku dok je otišao na WC, gost u kafiću, stariji gospodin koji mu se predstavio kao privatni poduzetnik iz Rijeke, iskoristio je njegovo odsutstvo te otišao iza šanka i iz ladice ukrao novčanik u kojem je bilo 1400 kuna i osobni dokumenti. To potvrđuje i snimka s nadzorne kamere u kafiću koja je predana i policiji.

Dok se čitatelj vratio do šanka, starijeg gosta koji je u to vrijeme često navraćao u kafić više nije bilo, kao ni novčanika i novaca, a iako je slučaj odmah prijavio policiji novac mu do danas nije vraćen na što je utjecala i činjenica da je lopov brzo nestao s područja Varaždinske županije.

Čitatelj je i sam pokrenuo istragu te došao do zaključka da je opljačkan od strane poznatog prevaranta i lopova s područja Rijeke koji ima podeblji dosje zbog krađa i teških krađa.

- U Novi Marof je stigao tjedan dana prije nego li sam opljačkan, a svima se predstavio kao privatni poduzetnik iz Rijeke koji se bavi nekretninama, a da je u Novi Marof došao na godišnji odmor i u posjet prijatelju. Cijele dane je „visio“ po kafićima, plaćao runde i družio se s ekipom. Ispalo je da je snimao teren za krađu, odnosno koga će opljačkati i na koji način - priča čitatelj.

Zanimljivo je da je spomenuti, iako se predstavljao kao privatni poduzetnik u posjetu prijatelju, u vrijeme dok je obitavao u Novom Marofu spavao u svom automobilu, starom srebrnom Audiju riječkih registarskih oznaka no to ipak kod nikoga nije izazvalo sumnju.

U samo nekoliko minuta nakon što je čitatelj opljačkan, i auto i prevarant iz Rijeke su netragom nestali, a policija lopova do danas nije pronašla.

- Kad sam prijavljivao slučaj dao sam policiji i registraciju njegovog automobila i na temelju toga pronašli su dosje tog čovjeka, a ja sam slučajno vidio prvu stranicu. Tamo je bila njegova slika, a već na toj prvoj stranici bilo je navedeno da je prijavljen za više od deset krađa. Vidio sam samo da se lopov zove Luciano, a star je oko 50 godina, proćelav, visine oko 190 centimetara i težak oko 90 kilograma - ističe čitatelj.

- Iako znam da nikad neću dobiti ni novac ni dokumente koji su mi ukradeni, želim upozoriti na opasnost od tog čovjeka. Vjerujem da će ga već netko prepoznati i prijaviti ga policiji - zaključuje čitatelj.

VIŠE PROČITAJTE U VARAŽDINSKOM TJEDNIKU 

Komentari