Sračinec

Kontrola ispravnosti vozila pomoću uređaja za mobilni tehnički pregled

Objavljeno: 04.05.2016. 10:28

Zadnja izmjena: 04.05.2016. 10:32

Foto: PU varaždinska

U petak, 29. travnja od 14 do 19 sati u mjestu Sračinec, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin u suradnji s djelatnicima Centra za vozila (stanica za mobilni tehnički pregled), Hrvatskih cesta (nadzor osovinskog opterećenja)  i djelatnicima prometne  inspekcije MPPI, Republike Hrvatske obavljali su nadzor tehničke ispravnosti vozila.

Tijekom nadzora izvršena su dva nadzora osovinskog opterećenja, te nije bilo utvrđenih prekršaja, 12 nadzora tehničke ispravnosti vozila, a utvrđeno je 8 prekršaja tehničke neispravnosti, te 9 nadzora radnog vremena i odmora  vozača u cestovnom prijevozu pri čemu su utvrđena 4 prekršaja.

Zanemarivanje servisiranja

Tijekom nadzora provjeravala se ispravnosti vozila, testiranje ispušnih plinova, prijevoz tereta, korištenje odmora tijekom vožnje teretnim vozilom.

Iako je ispravan automobil jedan je od važnijih čimbenika sigurnosti, no nažalost  sve češće vozači u posljednje vrijeme zanemaruju servisiranje vozila. Ovakvi nadzori  upravo tome i služe da bi se tehničke nepravilnosti ispravile. 

Od 12 izvršenih nadzora vozila, kod njih 8, uočene su evidentne neispravnosti, te su 4 vozača isključena iz prometa uz oduzimanje registarskih pločica, a protiv istih su podnijeti obavezni prekršajni nalozi nadležnom Prekršajnom sudu.    

 

Komentari